Oude belettering verwijderen

Oude stickers of belettering verwijderen? Zo doet u dat, zonder de ondergrond te beschadigen.

Oude (vinyl) stickers verwijderen gaat meestal het eenvoudigst door deze te verwarmen. U kunt hiervoor een föhn gebruiken of een stoomcleaner.

Voor grotere oppervlakken werkt een bouwlamp op een statief handig maar wees voorzichtig met ruiten: de plaatselijke warmte kan een ruit laten door spanningsverschillen in het glas.

Kleurverschillen op het oppervlak

Gaat u plakletters verwijderen van bijvoorbeeld een auto? Dan kunnen er kleurverschillen ontstaan op de plaatsen waar het vinyl zit. Hieronder is de lak immers beschermd geweest tegen UV-straling van de zon. De lak is hieronder dan ook niet of nauwelijks verbleekt.

De kleurverschillen kunnen minder worden als u na het verwijderen de auto poetst met autocleaner. Dit is een soort polijstmiddel voor de lak, waardoor kleurverschillen minder opvallen.

Hardnekkige vinyllagen verwijderen

De UV-straling zorgt ervoor dat de vinyl verhard. Hoe langer de vinyl in de zon heeft gestaan des te hardnekkiger het plakt, des te lastiger te verwijderen.

Oude beletteringen kunt u het beste verwarmen met een föhn of een bouwlamp hierdoor wordt de lijmlaag wat zachter en laat het vinyl wat gemakkelijker los.

U kunt zelf wel aanvoelen wat de beste temperatuur is: te warm vinyl wordt te zacht, te koud vinyl wordt te stug. Materialen niet normaal gesproken niet hittebestendig zijn, mag u uiteraard nu ook niet verwarmen.

Heeft u met betrekking to het verwijderen van oude belettering toch toch nog vragen? Dan helpen we u graag. Bel: 0251-223066 of mail voor persoonlijk advies.

Ontwerp uw nieuwe belettering

Teksten op model Plakletters als decoratie op kastdeuren Bootnaam in vinyl belettering boot
U heeft javascript uitgeschakeld. U dient javascript aan te zetten.
Uw browser accepteert geen cookies. U kunt helaas niets bestellen zonder cookies te accepteren.