Plak instructie

Plakletters plakken is makkelijker dan u denkt. Hieronder ziet u stap-voor-stap uitgelegd hoe u het zelf doet.

Plakletters en belettering plak instrukties
1. Maak het oppervlak goed schoon en ontvet met bijvoorbeeld wasbenzine.
Plakletters en belettering plak instrukties
2. Meet de juiste positie af.
Plakletters en belettering plak instrukties
3. Plak de belettering in het midden van het schutvel af.
Plakletters en belettering plak instrukties
4. Trek voorzichtig aan één kant de drager van de applicatie af. Komen er letters mee? Geen paniek! Druk het applicatietape nog even aan.
Plakletters en belettering plak instrukties
5. Knip de losgekomen drager eraf en wrijf de letters er met behulp van een spatel of bankpas op de ondergrond. Doe dit haaks ten opzichte van de plakrichting op de ondergrond. Herhaal deze procedure aan de andere kant.
Plakletters en belettering plak instrukties
6. Trek de applicatietape voorzichtig los van de plakletters. Belangrijk: doe dit rustig! Trek schuin en houd de drager zo vlak mogelijk.
7. Tromgeroffel… De tekst is klaar!

Groot oppervlak? Nat plakken!

We raden u aan om grotere oppervlaktes ‘nat’ te plakken, met uitzondering van Apa Superfast.

Nat plakken, stap-voor-stap:

  1. Spuit voor het aanbrengen wat water met een heel klein beetje afwasmiddel op het oppervlak. Het afwasmiddel zorgt voor een egale verdeling van het water.
  2. Op deze manier kunt u de tekst na het opleggen nog lostrekken en weer positioneren.
  3. Let op dat u, nadat u het water onder de belettering uit hebt gewreven, de belettering wat laat opdrogen en vervolgens het schutvel extra voorzichtig lostrekt.
  4. Trekt u de belettering toch mee? Wacht dan een tijdje en probeer het opnieuw. U kunt eventueel de applicatietape vochtig maken.
  5. De hechting van het vinyl wordt 1 tot 2 weken na het plakken optimaal. Behandel uw belettering tot die tijd extra voorzichting.

Let op:

Ons vinyl hecht optimaal vanaf een graad of 10 C. Zorg er daarom voor dat de te beplakken ondergrond de juiste temperatuur heeft of doe erg voorzichtig met de belettering tot het lekker warm is geweest en de belettering zijn optimale hechting heeft bereikt.

Verwijderen van vinyl stickers en plakletters

Oude (vinyl) stickers verwijderen gaat meestal het eenvoudigst door deze te verwarmen. U kunt hiervoor een föhn gebruiken of een stoomcleaner.

Voor grotere oppervlakken werkt een bouwlamp op een statief handig maar wees voorzichtig met ruiten: de plaatselijke warmte kan een ruit laten barsten door spanningsverschillen in het glas.

Heeft u voordat u gaat plakken toch nog vragen? Dan helpen we u graag. Bel: 0251-223066 of mail voor persoonlijk advies.

Oude belettering verwijderen

Een huisnummer in gezandstraald gels effect vinyl Etched glass aan de binnezijde van een raam geplakt Plakletters op een fiets Openingstijden in wit vinyl aan de buiten zijde van een voordeur. Plakletters op een houten ondergrond
U heeft javascript uitgeschakeld. U dient javascript aan te zetten.
Uw browser accepteert geen cookies. U kunt helaas niets bestellen zonder cookies te accepteren.